c S

Avstrijo pretresa nov primer incesta

25.08.2011 14:11 Dunaj, 25. avgusta (STA) - Avstrijo je pretresel nov morebitni primer incesta. 80-letni moški iz vasi v bližini mesta Braunau am Inn naj bi več kot 40 let v manjši sobi doma zadrževal hčerki in ju spolno zlorabljal. Na primer je maja prva opozorila socialna delavka, policija pa primer že preiskuje, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Moški naj bi po podatkih policije hčerki od leta 1970 do maja 2011 "redno spolno zlorabljal in z njima slabo ravnal". Poleg tega naj bi jima preprečeval, da bi prišli v kakršen koli kontakt z zunanjim svetom, in jima grozil z orožjem.

Hčerki, ki sta danes stari 53 in 45 let, sta morali spati na manjši klopi v kuhinji, njuno življenje pa je bilo omejeno le na manjšo sobo v hiši. Moški naj bi sicer zlorabljal tudi ženo, ki je umrla leta 2008, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Primer je na dan prišel maja, ko je moški ponovno poskusil napasti hčerki, vendar ga je mlajša odrinila, pri čemer naj bi bil moški tako hudo poškodovan, da se ni mogel več premikati. Šele čez dva dni sta sestri poklicali socialno delavko.

Obe ženski sta trenutno v zdravniški oskrbi, po podatkih predstavnika policije pa naj bi trpeli zaradi duševnih motenj. Oče, ki očitke zavrača, naj bi bil po podatkih avstrijskega časnika Oberosterreichischen Nachrichten medtem v domu za ostarele.

Po podatkih AP avstrijska policija primer že preiskuje.