c S

Na čelu Palome odslej Darko Bračič

23.08.2011 15:06 Sladki Vrh, 23. avgusta (STA) - Nadzorni svet Palome, ki ga od preteklega tedna vodi Bojan Starman, je na današnji seji za novega predsednika uprave sladkogorske tovarne papirja imenoval Darka Bračiča. Ta bo vodenje Palome prevzel že v sredo, zaupan pa mu je bil petletni mandat, je po seji nadzornikov povedal Starman. Na današnji seji so se sicer predstavili štirje kandidati.

Prvi nadzornik je pojasnil, da so vsi kandidati predstavili kakovostne kandidature, najbolj pa jih je prepričal prav Bračič. Kot je dejal, predvsem s strokovnostjo, vizijo nadaljnjega razvoja družbe, svojo energijo, pomembne pa so tudi njegove dosedanje izkušnje v papirniški industriji.

"Tudi njegova vizija je, da bo potrebno s hitrimi ukrepi zagotoviti trajno pozitivno poslovanje, donosnost, s tem pa nato počasi poskrbeti za nadaljnji razvoj in to prvenstveno z lastnimi viri, ki jih bo potrebno prej zaslužiti," je dejal Starman, ki je tudi tokrat ponovil, da dokapitalizacija zdaj ni v prvem planu, pač pa predvsem nižanje stroškov in povečevanje prodaje.

Najprej je namreč po njegovem potrebno doseči pozitivno poslovanje, saj je drugače dokapitalizacija na dolgi rok nesmiselna. Prav tako Starman meni, da kakšnega večjega odpuščanja v podjetju s 700 zaposlenimi ne bo, v nekaterih delih proizvodnje celo manjka delavcev.

Na današnji seji pa še niso imenovali drugega člana uprave, za katerega sicer nadzorniki menijo, da je potreben. O tem se bodo po Starmanovih besedah še dogovorili, ko bo novi predsednik uprave videl, kje so za to največje potrebe.

Darko Bračič, sicer 50-letni diplomirani ekonomist iz Kamnice pri Mariboru, je bil nazadnje do junija letos pomočnik direktorja družbe Radeče papir, pred tem pa je bil zaposlen tudi v multinacionalkah McDonald's in PepsiCo.