c S

O imenih za nove ministre in strategiji dela vlade razpravljalo vodstvo SD

23.08.2011 13:14 Ljubljana, 23. avgusta (STA) - Rešitve za izhod iz nastalega položaja v Sloveniji je danes na internem razgovoru vnovič iskalo vodstvo največje koalicijske stranke. Po besedah podpredsednika SD Mirana Potrča razgovor ni prinesel dokončnih odločitev, zato podrobnosti ni razkril. Razpravljali pa naj bi tudi o predlogih za nove ministre in strategiji nadaljnjega delovanja vlade.

Razgovori o kandidatih za nove ministre so v teku, o tem naj bi se na ponedeljkovem sestanku pogovarjala tudi premier in predsednik SD Borut Pahor ter predsednica koalicijske LDS Katarina Kresal. V petek se bo sicer sestalo tudi predsedstvo SD, tedaj pa naj bi bila znana vsa imena ministrskih kandidatov.

Pahor in Kresalova naj bi se v ponedeljek pogovarjala tudi o drugih nadaljnjih korakih vlade in koalicije, med drugim o rebalansu proračuna in o paketu interventnih ukrepov, pa tudi o predlogu za novega predsednika DZ.

Predsednik vlade Pahor je sicer že minuli teden potrdil, da bo zaupnico vladi vezal na imenovanje novih petih ministrov. Pojasnil je, da bo imena kandidatov za izpraznjena ministrska mesta predlagal v razumnem roku oz. kolikor hitro bo to mogoče. DZ se je sicer konec minulega tedna seznanil tudi z odstopom Kresalove z mesta ministrice za notranje zadeve, ki naj bi jo po poročanju nekaterih medijev začasno nadomestil prometni minister Patrick Vlačič.

V javnosti se pojavljajo različne špekulacije o predlogih za nove ministre, vse bolj napeto pa je tudi preštevanje glasov poslancev, ki bi ministrske kandidate podprli in s tem izrekli zaupnico predsedniku vlade.