c S

Po šestih tednih se nadaljuje sojenje v zadevi Balkanski bojevnik

23.08.2011 06:58 Ljubljana, 23. avgusta (STA) - Na ljubljanskem okrožnem sodišču se po slabih šestih tednih nadaljuje glavna obravnava v zadevi Balkanski bojevnik. Po koncu sodnih počitnic se prejšnji teden sojenje ni nadaljevalo, saj sta bila naroka odpovedana že julija.

V dokaznem postopku pred sodnimi počitnicami so prebirali listinsko dokumentacijo italijanskih in slovenskih organov pregona, pričakovati pa je da bodo listine prebirali tudi danes.

Med njihovim prebiranjem je bilo večkrat slišati, da je 17 obtoženih sodelovalo v mednarodni preprodajalski združbi. Tako so prebrali tudi navedbe, da je Dragan Tošić vodil slovenski del narkokartela tako imenovanega kralja kokaina Darka Šarića.

Ostali naj bi se, tudi v Tošićevem imenu, dogovarjali za posle s kokainom, sodelovali pri njegovem prevozu ter organizirali skladiščenje droge v Italiji. Hkrati naj bi z drogo trgovali tudi v Avstriji. Obramba dokazom očita nezakonitost že od začetka obravnave, tožilstvu pa tudi to, da zadržuje dokaze.

Sojenje domnevnemu slovenskemu delu omenjenega narkokartela se je začelo 10. maja. Na zatožno klop so poleg Tošića sedli še brata Mirzet in Miralem Lucević, Boštjan Kopčič, Dragan Beljkaš, Anes Selman, Peter Khermayer, Sandra Udrih, Đemajli Manđuka, Robert Šabič, Jakob Remškar, Valter Abramovič, Tadej Poljak, Marko Bublič, Dejan Zupan, Suzana Remškar in Zdenka Kondić.