c S

Sestala sta se Pahor in Kresalova, govorila naj bi o predlogih za nove ministre

22.08.2011 14:59 Ljubljana, 22. avgusta (STA) - Premier in predsednik SD Borut Pahor se je na vladi danes sestal s predsednico LDS Katarino Kresal, so za STA potrdili v kabinetu predsednika vlade. Pahor po njihovih navedbah vodi razgovore s koalicijsko partnerico, na današnjem delovnem sestanku pa naj bi se pogovarjala o kandidatih za nove ministre, na katere bo Pahor vezal zaupnico.

Pahor in predsednica LDS naj bi se danes pogovarjala tudi o drugih nadaljnjih korakih vlade in koalicije, med drugim o rebalansu proračuna in o paketu interventnih ukrepov, pa tudi o predlogu za novega predsednika DZ. Kot najresnejšo kandidatko za mesto predsednika DZ mediji omenjajo Darjo Lavtižar Bebler.

Predsednik vlade Pahor je sicer že minuli teden potrdil, da bo zaupnico vladi vezal na imenovanje novih petih ministrov. Pojasnil je, da bo imena kandidatov za izpraznjena ministrska mesta predlagal v razumnem roku oz. kolikor hitro bo to mogoče. DZ se je sicer konec minulega tedna seznanil tudi z odstopom Kresalove z mesta ministrice za notranje zadeve.

Po Pahorjevem mnenju je pomembno, da slovenska vlada čim prej dobi zaupnico v državnem zboru, da bi se Slovenija dobro odrezala v pogojih morebitne nove recesije.