c S

Zaposleni Dela Revij pozdravljajo odločitev KBM Leasing

22.08.2011 14:10 Ljubljana, 22. avgusta (STA) - Zaposleni v revijalno-založniškem podjetju Delo Revije pozdravljajo odločitev družbe KBM Leasing iz skupine NKBM, da blagovne znamke odda v najem družbam iz skupine Krater. Ob tem od novega lastnika pričakujejo, da bo izpolnil tako formalne kot neformalne zaveze do zaposlenih in honorarnih sodelavcev.

Med zavezami omenjajo enako obravnavo zaposlenih, kot to za primere prevzemov določa zakon o delovnih razmerjih, poravnavo neplačanih obveznosti do zaposlenih in honorarnih sodelavcev ter ohranitev delovnih mest oziroma to, da se pogodbena razmerja z redno zaposlenimi ne bodo spremenila brez soglasja sindikatov.

Od novega najemnika blagovnih znamk pričakujejo tudi, da se bodo po prevzemu takoj začela pogajanja o ureditvi položaja honorarnih sodelavcev, da se bodo ohranil minimum kolektivnih razmerij, ki so določena v veljavnem sistemizacijskem aktu, in da se bodo začela pogajanja s socialnimi partnerji o ugodnejših kolektivnih pogodbenih razmerjih.

Pričakujejo tudi, da bo novi najemnik po prevzemu nemudoma pristopil k pogajanjem in sklenitvi dogovora o zagotavljanju medijske, uredniške in poklicne avtonomije.

Zaposleni poudarjajo, da imajo tako novi najemnik kot zaposleni in honorarni sodelavci isti cilj, kar je po njihovem mnenju dobra podlaga za sodelovanje v prihodnje.

Ob tem se zaposleni Dela Revij za pomoč pri iskanju najboljših rešitev v zgodbi Dela Revij posebej zahvaljujejo novinarskim kolegicam in kolegom iz drugih medijskih hiš, Društvu novinarjev Slovenije ter obema sindikatoma - Sindikatu novinarjev Slovenije in Konfederaciji sindikatov Pergam.

Za potrpljenje v težkem obdobju za Delo Revije se zahvaljujejo tudi bralkam in bralcem revij, kot so Lady, Jana in Obrazi.

KBM Leasing je blagovne znamke Dela Revij oddala v najem družbi Salomon, skupaj z Dolenjskim listom in družbo RGL, ki so del skupine Krater.

Skupina Krater deluje na področjih grafične in papirne industrije, medijev, založništva, trgovine s pisarniškim materialom, domačega in mednarodnega transporta, zbiranja in predelave odpadnih in koristno uporabnih surovin ter ekologije.

V skupino sodijo Delo TČR, Dolenjski list Novo mesto, Grafik, Kočevski tisk Kočevje, ljubljanski Korotan, tržiška Lepenka, Ma-tisk, Papir servis, Papir servis prevozi, Salomon, Salomon 2000, Studio Luksuria in podjetje RGL.

Radijsko mrežo skupine Krater tvorijo radijske postaje Radio Aktual, Radio Aktual 07, Radio Veseljak, Radio Salomon, Radio Studio ter Radio Kum.