c S

NKBM: Blagovne znamke Dela Revij v najem družbam skupine Krater

19.08.2011 14:42 Ljubljana, 19. avgusta (STA) - Skupina NKBM je blagovne znamke Dela Revij oddala v najem družbi Salomon, skupaj z Dolenjskim listom in Radiem Glas Ljubljane, ki so del skupine Krater. Kot so sporočili iz NKBM, je bila odločitev sprejeta v skladu s ciljem zasledovanja ekonomskih interesov v skupini. Podrobneje dogovora ne želijo komentirati

V skupino spada tudi tiskarna Set, ki med drugim tiska edicije te največje slovenske revijalno-založniške družbe. Med kandidati za najemnika je bila sicer tudi založniška družba Adria Media.

Skupina Krater deluje na področjih grafične in papirne industrije, medijev, založništva, trgovine s pisarniškim materialom, domačega in mednarodnega transporta, zbiranja in predelave odpadnih in koristno uporabnih surovin ter ekologije.

V skupino spadajo Delo TČR, Dolenjski list Novo mesto, Grafik, Kočevski tisk Kočevje, ljubljanski Korotan, tržiška Lepenka, Ma-tisk, Papir servis, Papir servis prevozi, Salomon, Salomon 2000, Studio Luksuria in podjetje RGL.

Radijsko mrežo skupine Krater tvorijo radijske postaje Radio Aktual, Radio Aktual 07, Radio Veseljak, Radio Salomon, Radio Studio ter Radio Kum.

Danes sta izšli dve ediciji Dela revij, in sicer Jana in Kih. V soboto pa na prodajne police prihajajo še Lady Stop in Obrazi.

Zaposleni v Delu Revijah so v četrtek NKBM znova pozvali, naj pri odločanju o oddaji ali morebitni prodaji blagovnih znamk Dela Revij ravna odgovorno in v korist ohranjanja delovnih mest v revijalno-založniški družbi.

NKBM je blagovne znamke Dela Revij na dražbi minuli teden po začetni izklicni ceni 10,14 milijona evrov prodala družbi KBM Leasing, sicer članici skupine NKBM. Banka je tako zastavljene blagovne znamke prenesla na svojo hčerinsko družbo.

Glede trenutnih razmer v podjetju zaposleni pravijo, da družba zaposlenim še ni izplačala julijske plače, prav tako velika večina dolgov honorarnim sodelavcem za več mesecev še vedno ni poravnana.