c S

Neuspešna dražba za Preventovo premoženje v Radljah

19.08.2011 11:56 Slovenj Gradec/Radlje ob Dravi, 19. avgusta (STA) - Na današnji dražbi za premoženje družbe Prevent Global v Radljah ob Dravi ni bilo dražiteljev, je STA povedal stečajni upravitelj Boris Kastivnik. Premoženje, ki je bilo tokrat na voljo za 2,8 milijona evrov, bo še naprej skušal prodati prek javne dražbe, po kakšni ceni, pa še ne ve.

Kastivnik je prodajal zemljišča s proizvodnimi in poslovnimi prostori v Radljah ob Dravi po izklicni ceni 2,8 milijona evrov.

"Na dražbi ni bilo dražiteljev. Skladno z zakonodajo bomo podali nov predlog za prodajo, po kakšni ceni še ne vem," je povedal stečajni upravitelj in dodal, da "v vsakem primeru moramo to premoženje prodati".

Gre za prostore, ki jih ima v najemu družba Boxmark Leather iz Kidričevega, ki izdeluje avtomobilske sedežne prevleke. Direktor družbe Boxmark Marjan Trobiš je ob sklicu dražbe dejal, da so zainteresirani za nakup premoženja, vendar ne po predlagani ceni. Koliko je podjetje pripravljeno odšteti za premoženje, za katerega ima predkupno pravico, ni želel povedati.

Kastivnik je danes dejal, da se s predstavniki Boxmarka o prodajni ceni ni pogovarjal. "Moj način dela je, da skušamo čim več premoženja prodati na način javne dražbe," je povedal.