c S

Senica naj bi ovadil novinarja Lomovška zaradi izsiljevanja

19.08.2011 10:53 Ljubljana, 19. avgusta (STA) - Novinar Mitja Lomovšek naj bi izsiljeval znanega ljubljanskega odvetnika Mira Senico zaradi afere Baričevič, piše današnje Delo. Zato naj bi Senica novinarja tudi kazensko ovadil. Na Lomovškovem domu v Lescah so ljubljanski kriminalisti in policisti po poročanju časnika v sredo opravili hišno preiskavo.

Kot poroča Delo, policija podrobnosti ne razkriva. Na ljubljanski policijski upravi so za omenjeni časnik potrdili, da so na območju Policijske uprave (PU) Kranj izvedli hišno preiskavo zaradi suma storitve kaznivega dejanja izsiljevanja.

"Potrdimo lahko le, da so kriminalisti sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana v sredo na območju Policijske uprave Kranj na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo, in sicer zaradi suma storitve kaznivega dejanja izsiljevanja," so zapisali na PU Ljubljana.

Pri tem so policisti zasegli nekaj predmetov, ki utegnejo biti dokazno breme v kazenskem postopku in so pomembni za predkazenski postopek in v nadaljevanju za morebitni kazenski postopek. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo, poroča Delo.

Kaj piše v kazenski ovadbi, v odvetniški pisarni Senica ne razkrivajo. Pojasnjujejo pa, da je bil Lomovšek, ki je trenutno sodelavec spletnega portala pozareport, ovaden zaradi suma storitve kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti in za katero je zagrožena zaporna kazen do pet let. "Zadeve ne bomo komentirali, dokler kazenski postopek proti Lomovšku ne bo pravnomočno končan," so sporočili Delu.

Dolgo se je sicer govorilo, da je bil odvetnik Senica vpleten v tragedijo na Oražnovi ulici v Ljubljani, ko so februarja lani bulmastifi do smrti pogrizli lastnika Sašo Baričeviča. Da bi odvetnik Senica ovrgel vse sume in govorice, je marca letos dal javno soglasje, da pristojni preverijo vse klice med njim in pokojnim Baričevičem na dan tragedije.

Posebna skupina državnih tožilcev je marca letos na sodišče res poslala prošnjo za pregled telefonskih pogovorov na dan Baričevičeve smrti. Tožilci so hoteli preveriti telefonske klice dveh oseb, sodišče pa je prošnjo zavrnilo.

Senica je sicer julija zaradi članka ter dela tožilske dokumentacije, objavljenih na spletnem portalu pozareport 28. marca, na Okrožno sodišče v Ljubljani vložil zahtevo za notranji nadzor zaradi razkritja dokumentacije iz spisa javnosti. Avtorja članka sta bila Bojan Požar in Lomovšek. Poleg tega so zoper neznano osebo na tožilstvo vložili ovadbo. Zanikali pa so, da naj bi Senica vložil neposredne kazenske ovadbe proti omenjenima novinarjema.