c S

Namesto Vučka na direktoratu za upravne notranje zadeve kot v.d. Nevenka Vratanar

17.08.2011 08:06 Ljubljana, 16. avgusta (STA) - Vlada je na današnji dopisni seji sprejela sklep, s katerim je Dušana Vučka z 9. avgustom razrešila s položaja generalnega direktorja direktorata za upravne notranje zadeve na notranjem ministrstvu. Za vršilko dolžnosti so imenovali Nevenko Vratanar. Vlada prav tako soglaša z začetkom javnega natečaja za postavitev spomenika vsem žrtvam vojn.

Vučku je po podpisu sporazuma o prenehanju veljavnosti pogodbe o zaposlitvi z notranjo ministrico v odstopu Katarino Kresal zaposlitev prenehala 8. avgusta. Dan zatem pa je začel petletni mandat kot direktor službe Državne volilne komisije.

Na direktoratu za upravne notranje zadeve na notranjem ministrstvu ga bo kot vršilka dolžnosti generalnega direktorja nasledila diplomirana ekonomistka Vratanarjeva, ki je doslej opravljala naloge vodje kabineta ministrice Kresalove, so zapisali na spletnih straneh vlade.

Vlada je danes dala tudi soglasje ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve za začetek postopka javnega natečaja za pridobitev urbanističnih, arhitekturnih in oblikovnih rešitev za izbiro izvajalca projektne in tehnične dokumentacije pri postavitvi spomenika vsem žrtvam vojn, ki bo stal na bodočem Južnem trgu v Ljubljani.

Postavitev spomenika predvideva zakon o vojnih grobiščih, kot so zapisali na spletnih straneh vlade, pa predstavlja nacionalni projekt Republike Slovenije. Minister za delo Ivan Svetlik je lani izdal sklep tudi o imenovanju projektne skupine za izvedbo projektov postavitve spomenika in izgradnje centralne kostnice. Skupina je tudi predlagala Južni trg, in sicer, tako s pietetnega, kakor tudi simbolnega vidika, pojasnjujejo na vladi.

Za nadaljevanje izvajanja projekta bo omenjeno ministrstvo izvedlo javni natečaj za pridobitev idejne rešitve. Na vladi načrtujejo, da bo za to potrebnih 200.000 evrov. Prihodnje leto pa bodo izvedli tudi javno naročilo za dokončno realizacijo projekta, kar bo stalo dodatnih 300 tisočakov.