c S

Pahor in Kresalova v četrtek na sestanku, DZ o njenem odstopu še ni obveščen

12.08.2011 13:22 Ljubljana, 12. avgusta (STA) - V kakšno smer gredo pogovori o nadaljnji usodi koalicije, tudi danes ni jasno. Na notranjem ministrstvu so sicer potrdili, da sta se notranja ministrica v odstopu Katarina Kresal in predsednik vlade Borut Pahor sešla v četrtek. V kabinetu predsednika vlade pa pojasnjujejo, da Pahor državnega zbora o odstopu Kresalove še ni obvestil.

Ob tem so v Pahorjevem kabinetu dodali, da bo premier predsednika državnega zbora Pavla Gantarja o odstopu Kresalove obvestil v zakonsko določenem roku. To mora storiti najpozneje s sedmih dneh po prejemu pisne odstopne izjave. Pisno odstopno izjavo je Pahor prejel v četrtek, torej ima čas do 18. avgusta.

Neznanka ostaja tudi vprašanje, ali je Pahor morda govoril tudi z ostalimi člani LDS. Predsednik sveta LDS Anton Anderlič je na vprašanje STA, ali so v stranki že kaj govorili s Pahorjem dejal, da on ni, za druge člane stranke pa ne ve.

Na nadaljnje vprašanje, ali so se v stranki kaj pogovarjali s Kresalovo in ali je bila na sedežu stranke, pa je Anderlič odgovoril, da se oni "pogovarjajo vseskozi".

Tudi o novem kandidatu za notranjega ministra še ne razmišljajo, pravi Anderlič, saj želijo najprej počakati na Pahorjevo odločitev, kako naprej.