c S

Varuh konkurence preiskuje Pro Plus

12.08.2011 13:21 Ljubljana, 12. avgusta (STA) - Urad za varstvo konkurence je v sredo po uradni dolžnosti uvedel postopek zoper podjetje Produkcija Plus, ki ima med drugim televizijska programa POP TV in Kanal A ter spletni portal 24ur.com, so STA danes potrdili v uradu. Po pojasnilih Pro Plusa je urad postopek začel zaradi prijave konkurenčnih televizijskih hiš - TV3 in javne televizije.

Kot so za STA pojasnili v Pro Plusu, TV3 in RTV Slovenija moti "predvsem velik tržni delež" njihove hiše. "Njihove očitke zavračamo, saj je tržni delež pogojen s kakovostnim programom, katerega logična posledica je visoka gledanost," so poudarili in dodali, da so pooblaščenim osebam urada, ki je prostore družbe že obiskal, omogočili dostop do vse zahtevane dokumentacije in prostorov.

Urad je postopek zoper Pro Plus uvedel zaradi "verjetnosti kršitve 9. člena zakona o preprečevanju omejevanja konkurence in 102. člena pogodbe o delovanju Evropske unije", so pojasnili na uradu. Ob tem so navedli, da so uradne osebe urada opravile preiskavo v prostorih Pro Plusa.

"Urad RS za varstvo konkurence bo v upravnem postopku, ki je bil uveden 10. avgusta pridobil vsa relevantna dejstva in dokaze in zaključil postopek v zakonsko določenem roku," so še navedli v uradu varuha konkurence.