c S

Kresalova se ne bo vrnila v parlament

12.08.2011 08:24 Ljubljana, 12. avgusta (STA) - Katarina Kresal se po odstopu z mesta notranje ministrice ne bo vrnila v DZ, zato Anton Anderlič ostaja poslanec. Kresalova se bo zaposlila v LDS, so za STA pojasnili v stranki. Kot je napovedala po nepreklicnem odstopu, bo šla po zaupnico na svet stranke, ki naj bi bil konec meseca. Po izjavah članov LDS pa kaže, da ima predsednica podporo.

Odstop Kresalove je ponovno spodbudil razprave o predčasnih volitvah. A kaj se bo s koalicijo in vlado dogajalo v prihodnjih tednih in mesecih, je še vedno uganka. Tako v kabinetu predsednika vlade kot v LDS so potrdili, da pogovori potekajo in bodo še potekali, a več za zdaj ni znanega. V SD so se zavili v molk. Pojasnili so le, da se v stranki še niso sešli, ampak da razmišljajo, kako naprej.

Državni zbor se bo moral glede na roke, kot jih določa poslovnik DZ, z odstopom Kresalove z mesta ministrice za notranje zadeve seznaniti najkasneje 25. avgusta. Šele takrat ji bo funkcija tudi formalno prenehala. S tem pa bo funkcija avtomatično prenehala tudi njenemu državnemu sekretarju Damjanu Lahu.