c S

Poziv za člane komisije za varstvo konkurence v petek

11.08.2011 07:57 Ljubljana, 10. avgusta (STA) - Vlada bo v petek v uradnem listu in na spletnih straneh ministrstva za gospodarstvo objavila poziv za štiri člane komisije za varstvo konkurence Javne agencije RS za varstvo konkurence. Izbrani kandidati bodo na položaj imenovani za dobo petih let.

Kot so sporočili z urada vlade za komuniciranje, je vlada besedilo javnega poziva določila na današnji dopisni seji.

Vlada je sicer sklep o ustanovitvi javne agencije za varstvo konkurence sprejela 28. julija. Za čas do začetka delovanja agencije je sedanjega v.d. direktorja urada za varstvo konkurence Damjana Matičiča imenovala za direktorja urada za varstvo konkurence.

Preoblikovanje urada, ki deluje pod okriljem ministrstva za gospodarstvo, v samostojno agencijo predvideva novela zakona o preprečevanju omejevanja konkurence, ki je začela veljati aprila letos. Po zakonu bo agencija začela delovati s 1. januarjem 2012.

Na agencijo bodo prenesli vse sedanje naloge in pristojnosti urada. Vodil jo bo direktor, imela pa bo še petčlanski svet agencije ter komisijo za varstvo konkurence, katere pristojnosti bodo omejene le na odločanje v konkretnih zadevah.