c S

Pogačar odpovedi najemne pogodbe za prostore NPU še ni prejel

11.08.2011 07:55 Ljubljana, 10. avgusta (STA) - Lastnik Ram Investa Igor Pogačar do zdaj z notranjega ministrstva (MNZ) še ni prejel odpovedi pogodbe o najemu prostorov za Nacionalni preiskovalni urad (NPU) na Dimičevi v Ljubljani. Kot je dejal za STA, se bo o tem, kako bo ravnal, odločal potem, ko bo odpoved prejel. Hkrati zagotavlja, da z njegove strani pri poslu "ni bilo nobene korupcije".

Ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal je namreč po torkovi ugotovitvi Računskega sodišča RS, da je šlo pri najemu prostorov za NPU za negospodarno ravnanje, povedala, da je ministrstvo postopek odpovedi najemne pogodbe že začelo.

Pogačar pravi, da do zdaj uradne odpovedi še ni dobil, prav tako pa ga ni kontaktiral nihče z MNZ. Na vprašanje, ali je pripravljen tudi na spremembo pogodbe, pa odgovarja: "Ne vem, če sem po vsem tem, kar se dogaja, pripravljen na to."

Današnje navedbe Komisije za preprečevanje korupcije, da je imelo njegovo podjetje Ram Invest, ki je omenjene prostore na Dimičevi oddalo MNZ, privilegiran dostop do informacij, Pogačar, kot je dejal za STA, ne more komentirati, saj ne ve "kakšen dostop do informacij MNZ so imeli ostali ponudniki".

Prav tako zanika ugotovitve računskega sodišča, da je bil najem stavbe najverjetneje dogovorjen še pred uradno odločitvijo MNZ in pred podpisom pogodbe o najemu, kar po navedbah revizorjev med drugim dokazuje tudi dobavnica za opremo s 5. 8. 2009, to je še preden je MNZ sprejel uradno odločitev o najemu.

Kot pravi, so prostore, kjer je danes NPU, opremljali kot poslovno hišo. Na ugotovitev, da je bila med opremo tudi oprema, ki je specifična za policijsko dejavnost, pa odgovarja, da je te opreme le za dva ali tri odstotke. Dodaja pa še: "Naročilo za opremo je bilo tovarni pisarniškega pohištva Duka dano 1. 12. 2009. Datum 5. 8. 2009 na dobavnici, ki ga navaja računsko sodišče, pa je napačen."