c S

Še danes čas za oddajo vlog novincev za bivanje študentskih domovih

10.08.2011 08:28 Ljubljana, 10. avgusta (STA) - Tisti, ki želijo na novo dobiti posteljo v študentskem domu, lahko samo še danes oddajo vlogo na razpis. Danes se namreč izteče rok za sprejem novincev v študentski dom, skrajni rok za oddajo vlog za podaljšanje bivanja pa je 22. avgust. V Ljubljani, Mariboru, Kranju in na Primorskem je na voljo skupno dobrih 16.000 postelj.

Razpis za sprejem novincev in podaljšanje bivanja študentov v študentskih domovih in pri zasebnikih za prihodnje študijsko leto je bil objavljen v začetku junija.

Že sedaj morajo prošnjo vložiti tudi kandidati, ki bodo opravljali maturo v jesenskem roku, in tisti, ki se bodo vpisali na študij v 2. ali 3. prijavnem roku.

Po razpisu je letošnji cenzus 2242,32 evrov bruto mesečno na družinskega člana v letu 2010. Sicer pa imajo pri pridobivanju mesta v študentskem ali dijaškem domu prednost tisti študenti, ki imajo posebne potrebe, imajo otroka ali so vpisani v višji letnik.

Cene mesečnih najemnin študentskih sob se gibljejo od slabih 50 do 129 evrov, odvisno od starosti doma, velikosti sobe in števila oseb v sobi, pri zasebnikih pa okoli 150 evrov.