c S

Vlačič o problematiki Karavank tudi s Pahorjem

08.08.2011 13:47 Ljubljana, 08. avgusta (STA) - Na prometnem ministrstvu intenzivno rešujejo problematiko enostranske odločitve Avstrije o dodatni omejitvi prometa skozi Karavanke. O omenjeni problematiki se je prometni minister Patrick Vlačič danes zjutraj že pogovarjal tudi s predsednikom vlade Borutom Pahorjem, so za STA pojasnili na ministrstvu.

Na ministrstvu medtem pripravljajo odziv na enostransko odločitev Avstrije o dodatni omejitvi prometa skozi Karavanke, več informacij pa bodo lahko posredovali v naslednjih dneh, so še pojasnili.

Slovenski avtoprevozniki so po doseženem dogovoru na avstrijski strani Karavank v soboto preklicali napovedano zaporo predora. Vlačič je preklic pozdravil in že v soboto poudaril, da bo zdaj potrebno poiskati rešitev enostranske avstrijske odločitve glede omejitve tovornega prometa.

Če v enem tednu na ministrski ravni ne bo premika, avtoprevozniki ponovno napovedujejo zaporo Karavank.

Avstrija se je za omejitev tovornega prometa skozi Karavanke v turistični sezoni sicer odločila zaradi povečanega prometa in na podlagi analize tveganj. Omejitev velja za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone, in sicer od 22. ure v petek do 15. ure v soboto. Takrat v Avstriji nastopi prepoved vožnje ob koncih tedna, v Sloveniji pa ta velja že od sobote ob 8. uri.