c S

Pivovarna Laško: Prevzemna ponudba je stvar lastnikov

04.08.2011 14:07 Laško/Ljubljana, 04. avgusta (STA) - Objavljena prevzemna ponudba za odkup delnic Pivovarne Laško je stvar lastnikov, ki bodo ocenili, ali je ponudba primerna ali ne. Za upravo skupine Laško je pomembno, da dobro posluje in da se v skladu s sprejeto strategijo razdolžuje in osredotoča na osnovni posel, so se na danes objavljeno prevzemno ponudbo KS Naložb odzvali v pivovarni.

Za STA so navedli še, da skupni učinki dobrega poslovanja ter začetek razdolževanja zagotavljajo dobre temelje za uspešno vrnitev družbe "med najuspešnejša slovenska podjetja".

KS Naložbe so danes skladno z napovedmi objavile prevzemno ponudbo za odkup vseh delnic Pivovarne Laško. Za vsako delnico pivovarne ponujajo devet svojih obveznic 1. izdaje (KSF1). Nominalna vrednost vsake obveznice je en evro, kar pomeni, da za vsako delnico ponujajo devet evrov. Ponudba velja do 30. septembra do 12. ure.

Iz Kapitalske družbe, ki ima v lasti 7,06 odstotka delnic Pivovarne Laško, so za STA sporočili le, da bo družba prevzemno ponudbo za odkup delnic Pivovarne Laško proučila ter odločitev sprejela do izteka roka prevzemne ponudbe.

Po današnji objavi ponudbe je cena delnice Pivovarne Laško na Ljubljanski borzi sredi dneva padla za okoli 20 odstotkov v primerjavi s sredino vrednostjo na nekaj pod 11 evri za delnico. Borzni analitik Andrej Zakotnik iz GBD Gorenjske borznoposredniške družbe ocenjuje, da se bo glede na ponujeno nižjo ceno za delnico od pričakovane za prodajo odločilo bolj malo malih delničarjev.

Direktor družbe KS Naložbe Blaž Vodopivec pa izpostavlja zadolženost Skupine Pivovarne Laško in navaja, da je povprečna cena za zadnja dva meseca pred objavo prevzemne namere bila 8,20 evra. "Poleg tega je družba junija letos, ko je predlagala dokapitalizacijo, sama predlagala prodajno ceno delnice osem evrov. Če kdo, potem je družba Pivovarna Laško tista, ki pozna pravo ceno," je v današnjem sporočilu za javnost zapisal Vodopivec.