c S

Nadzorniki in uprava Darsa z razrešnico za leto 2010

29.07.2011 14:45 Ljubljana, 29. julija (STA) - Skupščina Družbe za avtoceste v RS (Dars) je upravi in nadzornikom družbe danes podelila razrešnico za poslovno leto 2010 ter odločila, da se 14,47 milijona evrov lanskega bilančnega dobička v celoti nameni za druge rezerve iz dobička, je Dars sporočil prek spletnih strani Ljubljanske borze.

Agencija za upravljanje kapitalskih naložb RS kot upravljalec Darsa je po četrtkovi objavi sklica skupščine napovedala, da podpira razrešnico, zahtevo računskega sodišča po odstopu predsednice in članice uprave Darsa pa bo ocenjevala še v tem letu.

Podporo razrešnici upravi z Matejo Duhovnik na čelu in nadzornemu svetu, ki ga vodi Milan Medved, je agencija utemeljila z navedbami, da so se postopki v zvezi z zahtevami računskega sodišča izvajali v poslovnem letu 2011, zato bo agencija navedeno ocenjevala še v tem letu.

Skupščina je za pooblaščenega revizorja za poslovno leto 2011 izbrala Deloitte revizijo.

Skupščina se je seznanila z revidiranim letnim poročilom družbe in sprejela sklep, po katerem nadzorniki za sejo prejmejo 275 evrov bruto, poleg sejnin pa prejmejo osnovno plačilo za opravljanje funkcije v višini 13.000 evrov.