c S

Usoda Viator & Vektorja še naprej negotova

28.07.2011 13:01 Ljubljana, 28. julija (STA) - Usoda Viator & Vektorja je še naprej negotova. Delavci so se danes znova zbrali na protestnem shodu, direktor družbe Viator & Vektor Logistika Bojan Novak pa jim je dejal, da bo, če današnji pogovori z bankami upnicami ne bodo uspešni, začel z insolvenčnim postopkom.

Predsednik upravnega odbora družbe Skupina Viator & Vektor Zdenko Pavček je zbranim delavcem pojasnil, da pogovori z bankami doslej niso bili uspešni, a da mu je uspelo danes za isto mizo dobiti predstavnike vseh šestih bank upnic. Če bo odgovor bank danes negativen, tako Pavček, bo vodstvo začelo z insolvenčnimi postopki.

Pavček je zbrane prosil, da počakajo na konec sestanka z bankami. "Boriti se grem z bankami, da poskusim doseči pozitivni odgovor," je poudaril in dodal, da se sestanka lahko udeleži tudi predsednik Sindikata delavcev prometa in zvez v Viator & Vektorju Marko Vučko. Ta se bo sestanka z bankami, ki je predviden za 15. uro, tudi udeležil.

Vučko je sicer delavcem dejal, da so se po njegovih virih banke že odločile in da so se pogajanja neuspešno končala že 30. maja.

Novak je medtem Vučkove navedbe o neuspešno končanih pogajanjih z bankami zavrnil. "To ni res," je zatrdil, zaradi burnega odziva delavcev pa zagrozil, da bo odšel na bolniško oziroma dopust, a se je kasneje vrnil k zbranim delavcem.

Delavci so ogorčeni in pričakujejo, da bodo danes vendarle stekli insolvenčni postopki. Na dokument bodo, kot pravijo, počakali v prostorih Viator & Vektorja.

Protestnega shoda se je udeležil tudi predsednik Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Dušan Semolič, ki napore delavcev Viator & Vektorja podpira. Kot je dejal, so se v teh časih na delavce zgrnili nesposobno vodstvo in vloga bank. Semolič je pozval k spremembam za delavce v državi. "Vaša bitka je tudi bitka za te spremembe," je poudaril.