c S

Danes nadaljevanje pogovorov o usodi Viator & Vektorja; delavci se bodo zbrali na shodu

28.07.2011 07:50 Ljubljana, 28. julija (STA) - Potem ko v sredo kljub drugačnim napovedim ni bila znana usoda Viator & Vektorja, se pogovori vodstva z bankami upnicami o finančnem načrtu prestrukturiranja nadaljujejo danes. Delavci so ogorčeni, zato se bodo znova zbrali na protestnem shodu.

Odločitev bank upnic o finančnem prestrukturiranju, katerega del so tudi obratna sredstva v višini sedem milijonov evrov in moratorij na odplačevanje obresti ter dezinvestiranje nekaterih dejavnosti, bo tako po pričakovanjih znana danes. Kot je iz neuradnih virov izvedela STA, se Viator & Vektor pogovarja le še z Abanko, Gorenjsko banko in Probanko, česar v bankah sicer ne komentirajo.

Predsednik Sindikata delavcev prometa in zvez v Viator & Vektorju Marko Vučko je za STA pojasnil, da naj bi vodstvo Viator & Vektorja na odločitev bank čakalo do 15. ure.

Zaposleni v družbah Skupina Viator & Vektor, Viator & Vektor Logistika in Viator & Vektor Storitve (teh je okoli 530) so po njegovih navedbah ogorčeni in bodo na shodu, ki se bo začel ob 10. uri, vodstvu postavili rok, do katerega se bo moralo izjasniti, kdaj bo sprožilo insolvenčen postopek.

V nasprotnem primeru se bo sindikat začel pripravljati na vložitev zahteve za začetek stečaja Viator & Vektorja, je dejal Vučko in napovedal tudi možnost, da bodo obvestili policijo o vseh nepravilnostih, ki da se dogajajo v Viator & Vektorju. Med temi so na plačilnih listah prikazani odtegljaji posojil in preživnin, ki dejansko niso bili izvedeni, ravno tako naj ne bi bili plačani socialni in pokojninski prispevki, čeprav je na plačilnih izpiskih naveden odtegljaj.