c S

Preiskovalni sodnik zaslišal starša pogrešane Antonije Bilić

27.07.2011 14:00 Zagreb, 27. julija (STA) - Na šibeniškem sodišču so danes zaslišali starša 17-letne Antonije Bilić, ki jo pogrešajo od 7. junija. Starša sta prvi priči v preiskavi proti Draganu Paravinji, ki ga sumijo umora in poskusa posilstva Bilićeve, ter poskusa posilstva še enega dekleta na Hrvaškem. Njegov odvetnik je medtem napovedal pritožbo na pripor.

Zaslišanje je bilo zaprto za javnost, odvetnik družine Bilić Vinko Ljubičić pa je novinarjem dejal, da so Bilićevi zadovoljni s potekom preiskave proti Paravinji, potem ko je postopek prevzelo šibeniško sodišče.

Odvetnik Paravinje Branko Baica je napovedal pritožbo na odločitev o preiskavi na sodišču, ker meni, da so preiskavo začeli na podlagi indicev in ne materialnih dokazov. O morebitni pritožbi bo do konca tedna obvestil sodišče v Šibeniku, ki je pristojno tako za primer Bilićeve kot za primer dekleta, ki naj bi ga Paravinja poskusil posiliti pri Omišu.

Kot je povedal Baica, Paravinja vztraja, da ni odgovoren za očitana kazniva dejanja ter da o pogrešani najstnici ne ve ničesar. Paravinja je po aretaciji v BiH konec junija policistom v Banja Luki sicer priznal, da je umoril Bilićevo in nato njeno truplo na območju Šibenika odvrgel v Krko. Kasneje si je premislil, češ da so policisti njegovo priznanje izsilili s pretepanjem.

V četrtek bodo predvidoma zaslišali sosede Bilićevih iz vasi Kričke pri Drnišu. Nato naj bi postopek zaradi poletnih dopustov nadaljevali 9. in 10. avgusta, poroča Jutarnji list na svoji spletni strani.

Na seznamu prič je okoli deset ljudi, med njimi tisti, ki naj bi zadnji videli Bilićevo, preden je vstopila v tovornjak, ki ga je peljal Paravinja. Pričal naj bi tudi lastnik podjetja, v katerem je bil Paravinja zaposlen.

Iz šibeniško-kninske policijske uprave so danes sporočili, da še naprej izvajajo vse možne ukrepe, da bi Bilićevo našli.