c S

Paravinja pred sodnikom v Šibeniku: Nisem ubil Bilićeve

25.07.2011 07:56 Zagreb, 24. julija (STA) - Dragan Paravinja, ki so ga oblasti BiH v petek začasno izročile Hrvaški, je v soboto pred preiskovalnim sodnikom v Šibeniku vztrajal, da ni ubil 17-letne Antonije Bilić. Kot je povedal tiskovni predstavnik sodišča, je osumljenec zatrjeval, da ne ve, kje je Bilićeva.

Paravinja je pred preiskovalnim sodnikom opisal, kje se je gibal 7. in 8. junija v času izginotja najstnice. Ob tem je vztrajal, da ni na noben način povezan z njenim izginotjem, da ni nikoli vstopila v njegov tovornjak in da ne ve, kaj se je zgodilo z njo. Trdil je, da so bili dokazi, ki pričajo o tem, da je Bilićeva bila v njegovem tovornjaku, podtaknjeni. Kot je še dejal, spornega dne sploh ni vozil po cesti, kjer je štopala Bilićeva, kot to trdi policija.

Glede svojega priznanja pred preiskovalci v Banja Luki, da je Bilićevo zadavil in vrgel v reko Krko, pa je Paravinja ponovil, da je bilo izsiljeno. Pod prisilo naj bi tudi priznal poskus posilstva neke ženske v Sokolcu v Vzhodnem Sarajevu. Paravinjo so sicer zaradi slednjega v Sokolcu nedavno obsodili na 34 mesecev zapora.

Paravinja za zdaj ostaja v priporu, saj proti njemu poteka preiskava, preiskovalni sodnik pa bo primer znova obravnaval v ponedeljek, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. V prihodnjem tednu naj bi sodišče tudi odločilo, ali bodo preiskavo proti Paravinji razširili s primera Bilićeve na druge podobne primere. Med drugim gre za kaznivo dejanje poskusa posilstva neke ženske na območju Splita.

Izročitev Paravinje je zahtevala tudi Srbija, kjer je bil že obsojen na štiri leta in pol zapora zaradi posilstva in poskusa posilstva.