c S

Senat slovenjgraškega sodišča podaljšal pripor za očeta "koroške deklice"

21.07.2011 14:24 Ljubljana, 21. julija (STA) - Senat okrožnega sodišča v Slovenj Gradcu je danes sklenil za dva meseca podaljšati pripor za očeta "koroške deklice", je STA potrdila predsednica sodišča Marija Krebl. Oče domnevno spolno zlorabljene deklice je v priporu v mariborskem zaporu od 23. junija zaradi suma storitve kaznivega dejanja odvzema mladoletne osebe.

Gre za javnosti poznan primer štiriletne koroške deklice, ki je oče kljub pravnomočni sodbi, s katero je bila deklica dodeljena v materino vzgojo, varstvo in oskrbo, ne želi izročiti materi, prav tako ne dovoli stikov med materjo in deklico. Koroški policisti so v začetku marca dobili obvestilo, da je deklica pogrešana in so jo od tedaj neuspešno iskali.

Tiskovna predstavnica vrhovnega državnega tožilstva Marjetka Raušl Lesjak pa je za STA potrdila, da vodja državnih tožilcev Zvonko Fišer, kot je danes sicer poročal Dnevnik, ne bo ukrepal zoper velenjsko tožilko Aleksandro Štiblar, ki je pred dobrim mesecem na spletnem omrežju Facebook izrazila svoje mnenje o primeru domnevno spolno zlorabljene štiriletne koroške deklice.

"Državna tožilka se zaveda neprimernosti svoje izjave in jo obžaluje, zato se je generalni državni tožilec Zvonko Fišer odločil, da zoper njo ne bo ukrepal," je za STA pojasnila Marjetka Raušl Lesjak.

Štiblarjeva je bila pred odhodom v Velenje zaposlena prav na slovenjgraškem tožilstvu in je nekaj časa tudi vodila omenjeni primer. Ko so nekdanji kolegi Štiblarjeve v Slovenj Gradcu zavrgli ovadbo z omenjenimi hudimi obtožbami, je na Facebooku med drugim zapisala, da ji je zaradi njihove odločitve slabo.