c S

Hrvaški policisti vendarle nadaljujejo z iskanjem Bilićeve

19.07.2011 08:13 Zagreb, 18. julija (STA) - Šibeniško-kninska policijska uprava je potrdila, da so danes vendarle nadaljevali z iskanjem 17-letne Antonije Bilić na območju ob cesti Oklaj - Vrbnik med Drnišem in Kninom. Policija je zanikala današnja poročanja hrvaških medijev, da so odpoklicali iskanje Bilićeve na terenu. Mediji so se sklicevali na nedeljsko policijsko sporočilo.

Tiskovna predstavnica šibeniško-kninske policije Marica Kosor je danes dejala, da policisti nimajo novih sledi, ki bi lahko pojasnili, kaj se je zgodilo s pogrešano najstnico. Zanikala pa je poročanje medijev, da so odpoklicali iskanje na terenu, ter je poudarila, da so iskanje prekinili le v nedeljo in sicer zaradi "tehničnih razlogov".

Dodala, je da je danes na terenu približno 30 policistov, ter da bodo Bilićevo iskali tako dolgo, dokler je ne bodo našli. Poleg iskanja na terenu, policisti analizirajo tudi vse ostale informacije, ki bi pojasnile usodo 17-letnice, ki je pogrešajo od 7. junija. Nazadnje so je videli, ko je štopala nedaleč njene domače vasi pri Drnišu in je vstopila v tovornjak, ki ga je vozil Dragan Paravinja, ki je bil nedavno v BiH obsojen na zaporno kazen.

Na Hrvaškem pričakujejo, da bo BiH Paravinjo do konca tedna začasno izročila Hrvaški, kjer je osumljen umora najstnice. Sicer pa je slišati tudi kritike na račun policije zaradi načina reševanja primera Bilićeve, ki je neuspešno iščejo na območju Zadra in Šibenika že 40 dni.