c S

Nadzor socialne inšpekcije v primeru tragedije na Zaloški še ni končan

15.07.2011 08:23 Ljubljana, 15. julija (STA) - V nadzoru socialne inšpekcije, ki so ga začeli po marčevski tragediji na Zaloški v Ljubljani, so centroma za socialno delo Ljubljana Moste-Polje in za socialno delo Črnomelj junija že odredili ustrezne ukrepe. Ker pa nadzor še ni končan, podrobnejših informacij ne morejo podati, je za STA sporočil v. d. glavnega inšpektorja za delo Boris Ružič.

Sklep o izrednem inšpekcijskem nadzoru na obeh centrih je bil izdan 30. marca, v nadzoru pa so bila opravljena obširna nadzorna dejanja nad njunim delom. "Poizvedbe so bile opravljene tudi v nevladni organizaciji in pri drugih organih, ki so zadevo spremljali," je navedel Ružič.

Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve je zaradi tragedije, v kateri je 42-letni oče svojo hčerko vrgel skozi okno in se zatem v globino pognal sam, socialni inšpekciji predlagalo, da opravi nadzor nad delom Centra za socialno delo Ljubljana Moste-Polje, ki je obravnaval družino. Varstveno nadzorstvo nad 42-letnikom iz okolice Vinice, ki je bil na pogojnem odpustu, pa je opravljal Center za socialno delo Črnomelj.

Kot so tedaj pojasnili v črnomaljskem centru, jim je moški zagotovil, da bo nadaljeval obravnavo v Društvu za nenasilno komunikacijo in se vključeval v družinsko terapijo na Centru za socialno delo Moste Polje.

Tragedija na Zaloški ulici v Ljubljani se je zgodila v 27. marca, ko je moški po prepiru z nekdanjo partnerko skozi okno stanovanja v 9. nadstropju vrgel svojo petletno hčerko, zatem pa skočil še sam in se ubil. Deklica, ki je bila ves čas v kritičnem stanju, je poškodbam podlegla tri dni kasneje v ljubljanskem Univerzitetnem kliničnem centru.