c S

DZ podaljšal izvajanje zakona o investicijah v javne zdravstvene zavode

14.07.2011 07:40 Ljubljana, 13. julija (STA) - Državni zbor je soglasno, s 76 glasovi podpore sprejel novelo zakona o investicijah v javne zdravstvene zavode za obdobje 1994-2011, ki podaljšuje izvajanje zakona do leta 2015.

V času do leta 2015 bi ministrstvo za zdravje lahko dokončalo že začete investicije v zdravstvu. To so nujni projekti, ki jih je treba realizirati, da bi obdržali sedanjo raven zdravstvene dejavnosti, je v dopoldanski razpravi v DZ poudaril državni sekretar na ministrstvu za zdravje Ivan Eržen.

V skladu z zakonom je bil, kot je dejal, na ministrstvu za zdravje vzpostavljen poseben račun, na katerem se sredstva za investicije zbirajo ločeno od ostalih proračunskih sredstev, s čimer so se sredstva za investicije lahko porabila ne glede na iztek posameznega proračunskega leta. S podaljšanjem veljavnosti zakona se bo povečala učinkovitost izvajanje investicij v zgradbo in opremo, je še dodal Eržen.

Na predstavitvi stališč pa so poslanske skupine kljub temu izrazile zaskrbljenost glede učinkovitosti koriščenja teh finančnih sredstev.