c S

Avstrijsko tožilstvo prepričano, da je Riedl podkupil Janšo

13.07.2011 13:40 Ljubljana, 13. julija (STA) - Avstrijsko državno tožilstvo je prepričano, da je trgovec z orožjem Wolfgang Riedl podkupil nekdanjega predsednika slovenske vlade Janeza Janšo, je za Dnevnik pojasnil Thomas Vecsey, tiskovni predstavnik državnega tožilstva na Dunaju. To je, tako navaja Vecsey, rezultat preiskav skupnih preiskovalnih skupin na Finskem, v Avstriji in Sloveniji.

Potem ko je konec junija tamkajšnje dunajsko državno tožilstvo vložilo obtožnico proti petim osumljenim, med njimi tudi proti Hansu Wolfgangu Riedlu in Walterju Wolfu, pa časnik Dnevnik danes poroča, da je za Slovenijo zlasti zanimiv del obtožnice, ki bremeni Riedla. Tožilstvo je namreč po poročanju Dnevnika prepričano, da je Riedl podkupil nekdanjega slovenskega premiera.

V SDS so se na navedbe dunajskega tožilstva odzvali z besedami, da je njihov predsednik stranke že večkrat zanikal, da bi prejel kakršno koli podkupnino. Glede obtožbe avstrijskega tožilstva, da je bil Janša prejemnik podkupnine, ki mu jo je namenil Riedl, pa so v SDS zapisali: "Na neznanem kraju, na neznanem mestu in ob neznanem času ali kaj?"