c S

Gadafi naj bi bil pripravljen oditi

12.07.2011 13:13 Pariz, 12. julija (STA) - Francoski zunanji minister Alain Juppe je danes potrdil, da je Pariz v stiku z odposlanci libijskega diktatorja Moamerja Gadafija. Slednji po Juppejevih besedah trdijo, da je Gadafi "pripravljen oditi", poročajo tuje tiskovne agencije. Obenem je sicer poudaril, da gre zaenkrat le za stike in ne za dejanska pogajanja.

Kot je v pogovoru za francoski radio Info še pojasnil Juppe, "imajo vsi vpleteni v državljansko vojno v Libiji) stike z vsemi". "Libijski režim pošilja odposlance povsod: v Turčijo, v New York, v Pariz," je dejal in dodal, da se srečujejo z odposlanci, ki pravijo 'Gadafi je pripravljen oditi, pogovorimo se o tem'.

Francosko zunanje ministrstvo je sicer že v ponedeljek zavrnilo namigovanja, da naj bi se Francija pogajala z Gadafijem, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Slednja so se razširila po objavi pogovora z Gadafijevim sinom Saifom al Islamom v alžirskem dnevniku el Kabar, v katerem je ta zatrdil, da se Tripoli "zares pogaja s Francijo in ne z uporniki".

Francija sodeluje v vojaši operaciji zveze Nato v Libiji in je večkrat poudarila, da Nato ne bo prenehal z napadi, dokler Gadafi ne odide.