c S

Preiskava v zvezi s Strauss-Kahnom se nadaljuje

11.07.2011 15:58 Pariz, 11. julija (STA) - Francoska policija je danes zaslišala 32-letno francosko pisateljico Tristane Banon, ki obtožuje nekdanjega vodjo Mednarodnega denarnega sklada (IMF) Dominiquea Strauss-Kahna poskusa posilstva. Banonova je nedavno vložila tožbo proti Strauss-Kahnu, tožilstvo pa je v petek začelo preliminarno preiskavo, poročajo tuje tiskovne agencije.

Banonova obtožuje Strauss-Kahna poskusa spolnega napada med intervjujem, ki ga je z njim opravljala pred osmimi leti.

Predstavnik sodišča, ki želi ostati anonimen, je dejal, da je pisateljico danes zaslišala policija. Preiskovalni sodniki so policijo prosili, da preuči obtožbe Banonove.

Na podlagi rezultatov preiskave bo tožilstvo nato presodilo o morebitni tožbi proti Strauss-Kahnu. Slednji je obtožbe že zavrnil kot izmišljene, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Strauss-Kahnovi odvetniki že načrtujejo tožbo proti Banonovi zaradi obrekovanja.

Strauss-Kahn je do nedavnega veljal za najresnejšega kandidata za predsednika države na francoskih predsedniških volitvah, ki bodo prihodnje leto. A nato je njegova priljubljenost krepko padla zaradi obtožb o spolnem napadu na sobarico v hotelu v New Yorku 14. maja.

Zaradi slednjih je moral zapustiti položaj generalnega direktorja IMF in se zagovarjati pred sodiščem, ki mu je odredilo hišni pripor. A zaradi vse bolj dvomljive verodostojnosti navedb domnevne žrtve je sodišče odlok o priporu 1. julija umaknilo, Strauss-Kahnova priljubljenost pa od takrat znova raste.