c S

Danes prvo srečanje razširjene poslanske skupine nepovezanih poslancev

07.07.2011 07:23 Ljubljana, 07. julija (STA) - Poslanska skupina nepovezanih poslancev, ki se ji po izstopu iz poslanske skupine Zares pridružujeta Vili Trofenik in Alojz Posedel, se bo danes prvič srečala v razširjeni sestavi. Po besedah vodje nepovezanih poslancev Franca Žnidaršiča naj bi se danes dogovorili tudi o članstvu poslancev v delovnih telesih.

Kot je za STA pojasnil Žnidaršič, bo delo v razširjeni poslanski skupini potekalo tako kot do zdaj, imeli bodo skupne sestanke in pokušali uskladiti stališča. "Kolikor se bo dalo, bomo enotni, kar se ne bo dalo, spoštujemo," je dejal. Kot poudarja, imajo poslanci ustavno pravico razmišljati s svojo glavo in glasovati po svoji vesti.

Na vprašanje, ali bodo v poslanski skupini razmislili o morebitnem vstopu v vlado, Žnidaršič odgovarja, da o tem ne bodo "nič razmišljali, če ne bo nihče nič vprašal". "Če bo pa kdo kaj vprašal, ali bomo sodelovali ali ne, pa bomo tako kot vedno naredili sestanek in se dogovorili o tej možnosti," pojasnjuje.

Trofenik in Posedel, ki se pridružujeta Žnidaršiču, Viliju Rezmanu in Andreju Magajni, sta bila doslej predsednika po enega delovnega telesa in člana v več telesih.

Kot je za STA dejal Trofenik, se zaveda, da mu bo s prestopom tudi avtomatsko prenehala funkcija predsednika odbora za lokalno samoupravo in regionalni razvoj. Žnidaršič poudarja, da jim nekatera mesta v delovnih telesih pripadajo, in upa, da bo kolegij to obravnaval že v petek.

V poslanski skupini Zares so za STA dejali, da se o funkcijah v delovnih telesih po odhodu poslancev še niso pogovarjali in da o tem odloča DZ, ki mora najprej tudi sprožiti postopke.