c S

Zares proti visokim nagradam v državnih podjetjih

04.07.2011 07:25 Ljubljana, 01. julija (STA) - Agencija za upravljanje kapitalskih naložb države omogoča izplačevanje neutemeljeno visokih nagrad članom nadzornih svetov v družbah, v katerih ima država prevladujoč vpliv, v poslanski pobudi izpostavlja vodja poslanske skupine Zares Franco Juri. Predsednika vlade in predsednico uprave agencije poziva k omejitvi nagrad.

Agencija v imenu države v času gospodarske krize uveljavlja celo višje nagrade za člane nadzornih svetov kot jih je denimo prejšnja vlada v času gospodarskega razcveta, izpostavlja Juri. "Že ti so se nam takrat zdeli ekscesni," piše v poslanski pobudi.

Predsednika vlade Boruta Pahorja in predsednico uprave agencije Dagmar Komar zato poziva, naj zagotovita, da se nadzornikom nagrade ne bodo zviševale oziroma da bodo omejene v skladu s sklepi, ki jih je vlada sprejela na začetku letošnjega leta.

"V nasprotnem primeru v stranki Zares pričakujemo, da bo predsednik vlade predlagal razrešitev vodstva agencije za upravljanje kapitalskih naložb," še pravi.