c S

Policisti bodo občanom pojasnjevali novosti prihajajoče prometne zakonodaje

28.06.2011 15:47 Ljubljana, 28. junija (STA) - Prvega julija v veljavo vstopa nova prometna zakonodaja, zato bodo policisti udeležence v prometu že dan prej, torej v četrtek, seznanjali tako s pristojnostmi policije kot tudi spremembami, ki se bodo neposredno dotaknile kršiteljev. V ta namen bodo v več mestih po državi postavili stojnice, opravljali pa bodo tudi kontrolo prometa.

Kot so pojasnili na Generalni policijski upravi, bo v Ljubljani stojnica uro stala pred ministrstvom za notranje zadeve na Štefanovi ulici, in sicer med 12. in 16. uro. Poleg policistov bodo občanom za pojasnila na voljo tudi predstavniki Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Ljubljana, mestnega redarstva in javne agencije za varnost prometa. Tako na ljubljanski obvoznici kot po mestnih ulicah pa je pričakovati kontrole prometa.

Prometni policisti bodo nadzorovali obvoznico in mestne vpadnice, policisti policijske postaje Center pa Slovensko cesto in Trg OF. Prav tako bodo policisti, ki se jim bodo pridružili tudi mestni redarji, prisotni na Dunajski, Aškerčevi, Tržaški, Zaloški, Celovški in Gosposvetski cesti.

Na območju mariborske policijske uprave posebne informacijske točke ne predvidevajo, na novosti prometne zakonodaje bodo opozarjali med rednim delom, občani pa bodo vprašanja lahko postavili tudi dežurnim policistom na policijskih postajah.

Kranjski policisti bodo stojnico postavili pred občinsko zgradbo. V Lendavi bo informacijska točka med 12. in 14.30 uro delovala pred trgovino na Kolodvorski ulici, med 14.30 in 16. uro pa pred banko na Mlinski ulici. V Ljutomeru bodo policisti občanom dostopni na Glavnem trgu.

Tudi primorski policisti bodo zelo aktivni. V Kopru bodo stali na Pristaniški ulici, v Portorožu na Cesti Obala, v Izoli pa na Sončnem nabrežju pri tržnici. Postojnski policisti bodo za vprašanja na voljo pri osnovni šoli na Tržaški ulici, sežanski pa pri tržnici na Partizanski ulici. V Ilirski Bistrici bodo informacije posredovali pred trgovino na Bazoviški cesti. Na Bazoviški cesti, vendar na Kozini, pa bodo tamkajšnji policisti.

Novogoriški policisti bodo na novosti opozarjali med 11. in 18. uro na Bevkovem trgu, tolminski policisti pa med 12. in 16. na trgu Maršala Tita. Idrijski policisti bodo na Mestnem trgu, policisti policijske postaje Bovec pa v središču Kobarida. Ajdovske policiste je pričakovati na Lavričevem trgu v Ajdovščini in na Glavnem trgu v Vipavi.

Novomeški policisti bodo stali pred trgovskim centrom na Otoški cesti, celjski pa bodo ob 11. uri na avtopoligonu Ljubečna. Hkrati bodo v Dolah, Stopčah in Goričici izvajali nadzor prometa.

Policisti iz Raven na Koroškem bodo informacijski točko postavili pri trgovskem centru na Prežihovi ulici. Informacijska točka bo tam stala med 14. in 16., ob 17. uri pa jo bodo preselili pred trgovskim centrom v Dobji vasi.