c S

Računsko sodišče MNZ posredovalo predlog revizijskega poročila glede NPU

27.06.2011 08:33 Računsko sodišče je ministrstvu za notranje zadeve (MNZ) v petek poslalo predlog revizijskega poročila o najemu prostorov NPU. MNZ ima možnost ugovora, o čemer bo odločal senat sodišča, končno revizijsko poročilo pa bo sodišče izdalo predvidoma še to poletje. Po neuradnih informacijah naj bi bil predlog poročila negativen.

Revizijsko poročilo glede najema prostorov Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) je še v postopku, zato računsko sodišče njegove vsebine ne razkriva. Kakšne so ugotovitve sodišča, bo uradno znano šele z izdajo končnega revizijskega poročila, neuradno pa naj bi bilo poročilo negativno.

Računsko sodišče je pred izdajo predloga poročila opravilo tudi "razčiščevalne" sestanke z revidirancem, ministrstvom za notranje zadeve, so za STA pojasnili na sodišču.

Poleg računskega sodišča postopke s pridobivanjem prostorov za NPU preučuje tudi Komisija za preprečevanje korupcije. Na očitke glede najema prostorov stavbe NPU na Dimičevi v Ljubljani je notranja ministrica Katarina Kresal odgovarjala tudi na interpelaciji.