c S

Civilna iniciativa za družine v DZ dostavila 32.168 podpisov

22.06.2011 12:48 Ljubljana, 22. junija (STA) - Civilna iniciativa za družine in pravice otrok je danes v DZ dostavila 32.168 podpisov za začetek postopka za razpis referenduma o družinskem zakoniku. V iniciativi pričakujejo, da bodo potrebnih 40.000 podpisov lahko začeli zbirati 1. septembra, glede referenduma pa, da se bodo ljudje odločili v korist otrok.

Za začetek postopka za razpis referenduma bi bilo sicer dovolj 2500 podpisov, a so se po besedah vodje iniciative Aleša Primca za vložitev 32.168 podpisov odločili zato, da pokažejo, da nasprotovanje družinskemu zakoniku in s tem podpora pravici otroka do matere in očeta združujeta.

Ker zakon določa, da se, v kolikor roki za začetek zbiranja podpisov padejo v poletni čas, zbiranje 40.000 podpisov začne v začetku septembra, v iniciativi pričakujejo, da bo predsednik DZ Pavel Gantar kot dan za začetek zbiranja podpisov določil 1. september.

Od samega referenduma pa pričakujejo, da se bodo ljudje odločili v korist otroka oziroma za to, da otrok potrebuje tako mamo kot očeta.

Primc je tudi potrdil, da so jim podpise med drugimi pomagali zbirati tudi duhovniki. "Hvala bogu, da se Cerkev ukvarja z vrednotami in ne s financami," je dejal. Zahvalil se je tudi vsem drugim, ki so jim pomagali zbirati podpise, in pa tudi tistim, ki so jih prispevali.