c S

Od danes v Sloveniji osem policijskih uprav

01.06.2011 07:07 Ljubljana, 01. junija (STA) - Od danes imamo v Sloveniji le še osem policijskih uprav. V skladu s projektom Libra je namreč začela veljati reorganizacija na regijski ravni, s katero se ukinja policijske uprave Postojna, Slovenj Gradec in Krško. Po zagotovilih generalnega direktorja policije Janka Gorška to ne zmanjšuje stopnje varnosti.

Krška uprava se priključuje novomeški, slovenjgraška celjski, območja iz postojnske uprave pa bodo pripadla delno ljubljanski delno pa koprski policijski upravi.

Območja brežiške, krške in sevniške upravne enote odslej spadajo v okvir novomeške uprave. K Policijski upravi Celje se priključujejo območja upravnih enot Dravograd, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem in Slovenj Gradec. Območje cerkniške upravne enote, ki je doslej spadalo v okvir postojnske policijske uprave, bo vključeno v ljubljansko upravo, območja upravnih enot Ilirska Bistrica in Postojna pa v koprsko policijsko upravo.

Kot je v torek na novinarski konferenci zagotovil Goršek, državljani združevanja policijskih uprav praktično ne bodo občutili, saj vsi policisti in kriminalisti ostajajo v dosedanjem lokalnem okolju. Spremembe bodo predvsem na upravno-administrativni ravni policijskih uprav.

Spremembe ne pomenijo ukinitve policijskih postaj, prav tako je Goršek zagotovil, da "noben policist ali kriminalist ne bo zapustil svojega lokalnega okolja".

Pri reorganizaciji so za 136 zmanjšali število delovnih mest v upravno-administrativnih službah, povečali pa operativna delovna mesta (za 68).