c S

Škoberne naj bi ovadil vodstvo celjskega višjega sodišča

26.04.2011 08:26 Ljubljana/Celje, 23. aprila (STA) - Celjski sodnik Milko Škoberne, ki se je pred meseci znašel v središču policijske preiskave zaradi domnevnega prejemanja podkupnin, naj bi zoper vodstvo celjskega višjega sodišča vložil ovadbo zaradi obrekovanja in kršenja posebnih odločb, poroča današnje Delo. Prejem ovadbe so za časnik potrdili na celjskem tožilstvu.

Na tožilstvu sicer niso pojasnili, čigava ter kakšna kazenska ovadba in proti komu, saj da ovadba še ni bila dodeljena nobenemu tožilcu, poroča Delo. Neuradno pa naj bi jo vložil Škoberne proti vodstvu celjskega višjega sodišča. Delo špekulira, da se ovadba nanaša na suspenzi Škoberneta in pregled njegovih 225 kazenskih spisov, ki so ga celjski višji sodniki opravili v zadnjih mesecih.

Po končanem službenem nadzoru je predsednica celjskega višjega sodišča Zinka Strašek v informaciji po končanem nadzoru med drugim zapisala, da je bila zaradi ene zadeve na mariborsko državno tožilstvo podana kazenska ovadba. Na mariborskem državnem tožilstvu niso želeli uradno pojasniti, za katero zadevo gre, navaja Delo.

Ker suspendirani sodnik ves čas afere ne daje uradnih izjav medijem, se je po navedbah Dela začelo ugibati, kako je mogoče, da gre pri ovadbi proti sodniku za kaznivo dejanje krivega pričanja, saj je ovadbo za tovrstno kaznivo dejanje mogoče vložiti le proti priči, izvedencu, cenilcu, prevajalcu.

Tako naj bi po neuradnih informacijah Dela šlo za primer, ko je eden od obsojencev zahteval revizijo postopka primera, ki ga je vodil Škoberne. Ali je to res, bo mogoče zvedeti, ko bo tudi uradno znano, za kateri primer je sodnik ovaden zaradi krivega pričanja, še dodaja Delo.