c S

Na Dobu zapornik gladovno stavka od 11. marca

21.04.2011 13:51 Ljubljana, 21. aprila (STA) - V zaporu na Dobu od 11. marca gladovno stavka eden od obsojencev. Po navedbah Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij obsojenec uživa tekočino in multivitaminske tablete, njegovo zdravstveno stanje pa spremlja zdravnik in je zaenkrat stabilno.

Na upravi pojasnjujejo, da je generalni urad uprave prejel tri obsojenčeve pritožbe. Najprej se je 22. marca pritožil proti namestitvi v strožji režim prestajanja zaporne kazni, dva dni kasneje pa še zoper ravnanje pravosodnega policista v zavodu. Tretjo pritožbo so prejeli 6. aprila.

Kot navajajo, pritožbe rešujejo in bodo nanje odgovorili v zakonitem roku, ki je v prvem primeru dva meseca, v preostalih dveh pa en mesec. O vsem pritožbenih navedbah pa se bo pred tem z obsojencem pogovoril pooblaščeni predstavnik Generalnega urada.

Ker so postopki še v teku, ugotovitev, ali so pritožbe utemeljene ali ne, še ne morejo posredovati. Pojasnjujejo zgolj, da so obsojenca v strožji režim namestili zato, ker je huje motil druge obsojence.

Po poročanju Slovenskih novic gre za 52-letnega Primorca, ki prestaja triletno zaporno kazen zaradi spolne zlorabe deklice. Dejanja ni nikoli priznal. Trdi, da je žrtev družinske zarote, od preselitve na Dob pa naj bi bil žrtev psihičnega mučenja, kar so počeli sozaporniki, in zatiskanja oči strokovnih delavcev zapora ter tudi uprave.