c S

Prijatelj premeščen v zapor na Dobu

21.04.2011 13:50 Ljubljana, 21. aprila (STA) - Nekdanjega poslanca SNS Srečka Prijatelja so premestili v zapor na Dobu. Kot so za STA pojasnili na Upravi RS za izvrševanje kazenskih sankcij, je bil Prijatelj na Dob napoten v sredo na podlagi naloga pristojnega sodišča, ker njegova zaporna kazen, z vštetim priporom, presega eno leto in šest mesecev.

Še vedno pa je po navedbah uprave odprta možnost, da Prijatelj zaprosi za premestitev v kakšen drug zavod za prestajanje kazni zapora.

Prijatelj je bil zaradi izsiljevanja pravnomočno obsojen na štiri leta zaporne kazni, v priporu oziroma zaporu pa je vse od aretacije marca lani. Do izteka kazni mu tako manjkajo še slaba tri leta.

Po poročanju nekaterih časnikov je sicer Prijatelj pred časom zaprosil, da bi tudi preostalo kazen prestajal v koprskem zaporu. Kot pa danes navajajo Slovenske novice, je generalni urad za izvrševanje kazenskih sankcij pri ministrstvu za pravosodje njegovo vlogo zavrnil.

Sicer pa je v poslanskih klopeh Prijatelja konec marca nadomestila Sara Viler. Zakon o poslancih namreč predvideva, da poslancu preneha mandat, če je obsojen na zaporno kazen, daljšo od šestih mesecev zapora.