c S

Todorić zvišal ceno za delnico Mercatorja na 221 evrov

20.04.2011 08:01 Zagreb, 19. aprila (STA) - Lastnik hrvaškega Agrokorja Ivica Todorić se, kot kaže, nima namena umakniti iz boja za delež Pivovarne Laško v Mercatorju. Za hrvaški spletni portal Tportal je potrdil, da je ponudbo za 23,34 odstotka Mercatorja zvišal z 206 na 221 evrov za delnico.

"Da, zvišali smo ponudbo, in to je zadnja ponudba, razmeroma visoka. Ne nameravamo je več zvišati," je v Splitu dejal Todorić. V preteklih dneh so sicer nekateri slovenski mediji špekulirali, da naj bi bil pripravljen ceno za delnico zvišati vse do 230 evrov.

Interes za nakup deleža Laščanov v Mercatorju so sicer izkazali trije ponudniki - poleg Agrokorja še tuja naložbena sklada Mid Europa Partners ter Warburg Pincus. Uprava pivovarne se je zaradi spremenjenih dejavnikov v procesu prodaje nekaterim ponudnikom zahvalila za sodelovanje, z ostalimi pa vodi nadaljnja pogajanja.

STA je iz virov blizu Pivovarne Laško izvedela, da se Laščani o prodaji deleža v Mercatorju pogovarjajo samo še z Agrokorjem.

Način prodaje 23,34-odstotnega deleža Pivovarne Laško v Mercatorju - ali samostojno ali skupaj z bankami - sicer še vedno ni znan in je odvisen od tega, ali se bodo Laščani z bankami uspeli dogovoriti glede reprograma posojil v višini 450 milijonov evrov.

Večina posojil Pivovarne Laško zapade v poplačilo junija letos. Do takrat mora pivovarna dobiti svež kapital ali odprodati naložbe, med njimi v Mercatorju, v nasprotnem ji grozi insolventnost. Če banke Laščanom ne bodo reprogramirale posojila, bodo ti svoj delež v Mercatorju najverjetneje prodali Agrokorju.