c S

Policija iz Slovenije, Hrvaške, Nemčije in Avstrije uspešna v boju proti trgovini s kokainom

18.04.2011 15:07 Zagreb, 18. aprila (STA) - Slovenski policisti so skupaj s kolegi s Hrvaške ter iz Nemčije in Avstrije prejšnji teden zasegli 105 kilogramov kokaina, ki je na črnem trgu vreden 3,9 milijona evrov, so sporočili danes na novinarski konferenci na sedežu hrvaške policije v Zagrebu.

Direktor uprave slovenske kriminalistične policije Jurij Ferme je po novinarski konferenci za STA dejal, da je bil del mamil glede na količino najverjetneje namenjen tudi slovenskemu trgu. Dodal je, da so slovenski kriminalisti 12. aprila pri Brežicah prijeli tri hrvaške državljane ki so sedaj v priporu in čakajo na izgon iz Slovenije.

Mednarodno operacijo z naslovom Pajkova mreža je sprožila hrvaška policija, ki je doslej kazensko ovadila sedem oseb, vključno z dvema, ki so ju prijeli avstrijski organi pregona.

Gre za nov primer tihotapljenja prepovedanih drog, ki so jih v Evropo z zasebnim letalom pripeljali iz južne Amerike. Kokain je potoval iz Dominikanske republike v Francijo in Nemčijo, nato pa z avtomobilom skozi Avstrijo in Slovenijo proti Hrvaški.