c S

Erjavec pozdravlja odstop Trobec Bučanove in predlaga izstop DeSUS iz koalicije

18.04.2011 12:09 Ljubljana, 18. aprila (STA) - Predsednik koalicijske stranke DeSUS Karl Erjavec pozdravlja odstop ministrice za lokalno samoupravo Duše Trobec Bučan z mesta ministrice za lokalno samoupravo in regionalni razvoj. "Stranka jo v celoti podpira," je dejal za STA. Več o tem bo medijem pojasnil danes ob 13. uri na sedežu stranke na Kersnikovi 6, je povedal.

Erjavec bo na seji izvršnega odbora stranke v torek predlagal članom odbora, da stranka izstopi iz koalicije. "Nima smisla, da vztrajamo v koaliciji, če ta nima posluha ne za poštene ministre ne za pripombe na pokojninsko reformo," je dejal.

Minister za okolje in prostor Roko Žarnić, ki je prav tako kot Trobec Bučanova iz kvote DeSUS, je za njen odstop izvedel iz medijev, zato dogodka še ne more komentirati, je za STA povedala vodja službe za odnose z javnostmi na ministrstvu za okolje in prostor Darija Dolenc.

Prav tako je bil prek medijev z odstopom ministrice seznanjen tudi vodja poslanske skupine DeSUS Joško Godec, ki je napovedal sestanek poslanske skupine danes zvečer ali v torek". Na sestanku bodo preučili vzroke za odstop in podali uradno izjavo.

Duša Trobec Bučan je danes nepreklicno odstopila s položaja ministrice za lokalno samoupravo in regionalni razvoj. Kot je povedala na novinarski konferenci, se je za odstop odločila, ker se ji zdi, da pri svojem delu ne uživa podpore, in ker ima "dovolj neresnic in polresnic" na račun svojega dela.