c S

Ljubljanska policija razkrinkala mamilarsko združbo

14.04.2011 14:50 Ljubljana, 14. aprila (STA) - Ljubljanski kriminalisti so prejšnji torek pridržali tri 20-letne moške, osumljene najmanj 22 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in prehodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, so danes sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana.

Kriminalisti in policisti PU Ljubljana so dokaze in obvestila o omenjenih kaznivih dejanjih zbirali vse od avgusta lani. Pri tem so prišli do informacij o kriminalni združbi, ki je na območju Domžal in Ljubljane preprodajala kokain, heroin, amfetamin-speed, skunk in indijsko konopljo.

V okviru hišnih preiskav so policisti osumljenim zasegli okoli 15.600 evrov gotovine, za katero sumijo, da izvira prav iz prodaje prepovedanih drog. Od mamil je policija zasegla 61 paketov kokaina, namenjenega ulični preprodaji, manjšo količino primesi za redčenje prepovedane droge, 35 paketov konoplje, namenjene ulični preprodaji, in še pol kilograma konoplje ter tri manjše škatle prahu vinstrol-anaboličnih steroidov. Policisti so pri osumljenih našli celo orožje - pištolo in boksar.

Kot so zapisali na PU Ljubljana, je v zaključni fazi kriminalistične preiskave na območju Ljubljane in Kopra sodelovalo 88 ljubljanskih policistov in kriminalistov, policisti Generalne policijske uprave in več policistov s psi za iskanje prepovedanih drog.

Na podlagi odredb sodišča so opravili 13 hišnih preiskav pri 13 osumljenih, od katerih so 5. aprila pridržali tri. Dan kasneje so jih privedli k preiskovalnemu sodniku, ta pa je zoper vse tri odredil pripor. Mreži preprodajalcev so v času operativnih aktivnosti dokazali preprodajo okoli 13 gramov kokaina, 104 gramov heroina in dobrih treh kilogramov konoplje.

Kriminalisti PU Ljubljana pa so v okviru tega predkazenskega postopka preiskali še kaznivo dejanje preprodaje dobrih dveh kilogramov heroina, ki so ga v postopku tudi zasegli. Kurirja prepovedane droge, 35-letnika in 22-letnika z območja Ljubljane, so po postopku privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njiju odredil pripor.