c S

Telekom bo nadaljeval pravni boj glede odločbe UVK iz leta 1997

14.04.2011 14:37 Ljubljana, 14. aprila (STA) - Družba Telekom Slovenije se je odločila, da bo izpodbijala sodbo Višjega sodišča v Ljubljani, s katero je to zavrnilo pritožbo Telekoma proti sodbi okrožnega sodišča, ki je potrdila odločbo Urada RS za varstvo konkurence (UVK) iz leta 1997 o Telekomovi zlorabi prevladujočega položaja z neupravičeno diskriminacijo ponudnikov interneta.

"Pritožbeno sodbo bomo izpodbijali v revizijskem postopku," so danes za STA povedali v največjem slovenskem telekomunikacijskem operaterju, ki je v večinski državni lasti. Postopek bo tekel na vrhovnem sodišču.

Urad je v omenjeni odločbi ugotavljal, da je Telekom uporabo posebne, cenejše številke za ponujanje dostopa do interneta omogočil samo svoji hčerinski družbi Siol in nekomercialni Akademski in raziskovalni mreži Slovenije (Arnes), medtem ko je zavrnil zahtevo komercialnih ponudnikov interneta K2.net in Quantum. S tem je Telekom zlorabil prevladujoč položaj.

Direktor Quantuma Lojze Zadravec je danes za STA pojasnil, da se bodo o nadaljnjih korakih v zvezi s tem primerom odločili predvidoma v začetku maja.