c S

Družina Baričevič danes na sodišču zaradi tožbe ZZZS

13.04.2011 14:29 Ljubljana, 13. aprila (STA) - Dediči Saše Baričeviča, ki so ga trije bulmastifi februarja lani pogrizli do smrti, so morali danes ponovno na ljubljansko okrožno sodišče zaradi dolgov pokojnega zdravnika. Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije za zdravljenje Stanislava Megliča, ki so ga bulmastifi hudo poškodovali marca 2006, zahteva dobrih 38.600 evrov.

Zagovornik družine Baričevič Emil Zakonjšek je optimističen. Za STA je pojasnil, da so se na današnjem naroku z nasprotno stranjo dogovarjali o poravnavi, sam pa meni, da se bodo tudi uskladili. Ker so v fazi usklajevanja, o številkah ni želel govoriti, je pa dejal, da se na sodišču ponovno srečajo maja, ko je morda pričakovati že kakšen korak naprej.

Ravno v torek pa je na istem sodišču potekala obravnava za določitev višine odškodnine Megliču. Meglič je sodnici Mojci Lobnik med zaslišanjem pojasnil, da se mu zaradi dolgotrajnega jemanja protibolečinskih tablet slabša zdravstveno stanje, bolečine pa da čuti prav vsak dan.

Zakonjšek je Megliču in njegovemu zagovorniku Franciju Matozu ponudil mediacijo, saj se mu zdi "idealna rešitev". Nasprotna stran pa nanjo ni pristala. Matoz je dejal, da bi bila to le izguba časa.