c S

Zakonitost volitev v Moravčah bo presojalo ustavno sodišče

12.04.2011 10:35 Moravče, 12. aprila (STA) - Po predčasnih volitvah v občini Moravče, kjer je Lista župana Martina Rebolja dobila večino svetniških mest, se opozicija (NSi, SDS in SLS) obrača na ustavno sodišče, naj presodi zakonitost volitev. Kot pravijo, kampanje skoraj ni bilo, ker so prejšnji teden na upravno sodišče naslovili zahtevo za zadržanje izvedbe volitev, piše današnje Delo.

Po napovedih Romana Cerarja iz SDS bo ustavno sodišče v kratkem presojalo o zakonitosti moravških volitev.

Po sklepu, da morajo v Moravčah izvesti predčasne in ne nadomestnih volitev, so se v opoziciji namreč obrnili še na ustavno sodišče, ki je njihovo zahtevo po pravnem varstvu zavrglo z argumentom, da še niso izkoristili vseh pravnih poti. Primer so predali odvetniški pisarni Zidar-Klemenčič in ta je odkrila napake in kršitve, je povedal Cerar.

Zadeve sicer niso komentirali na upravnem sodišču. Predsednica Jasna Šegan je pojasnila, da so zadevo predali vrhovnemu sodišču, zato je ne morejo komentirati.

Župan Rebolj je prepričan, da je rezultat volitev hkrati pokazatelj dela svetniških skupin in njegovih prizadevanj, so še zapisali v Delu.