c S

Državljane zanimajo posledice zakona o malem delu

31.03.2011 07:38 Ljubljana, 30. marca (STA) - Namestnik generalne direktorice direktorata za trg dela in zaposlovanje na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve Zoran kotolenko je od državljanov dobil 32 vprašanj o malem delu, na katera je odgovarjal v neposrednem prenosu prek spleta.

Državljani so postavljali vprašanja prek Facebooka, Twitterja, elektronske pošte in vladne brezplačne telefonske številke. Kot so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje, je bilo največ vprašanj o posledicah, ki jih bodo imele omejitve, določene v zakonu o malem delu, za delodajalce in brezposelne in kako bo zakon vplival na zaposlovanje mladih.

Mladi Forum SD Ljubljana pa je medtem na Prešernovem trgu v prestolnici pripravil akcionizem pred referendumom o zakonu o malem delu. Kot je za STA pojasnil predsednik podmladka SD Marko Kastelic, so mimoidoče povprašali o predlogih za izboljšanje položaja mladih ter o njihovem mnenju o pokojninski reformi in o zakonu o malem delu.

H glasovanju proti zakonu o malem delu pa so na današnji novinarski konferenci v Mariboru pozvali v Popotniškem združenju Slovenije. Kot je predsednik združenja Igor Jurišič opozoril v sporočilu za javnost, zakon o malem delu ne bo prinesel novih zaposlitev. V združenju od vlade zahtevajo tudi strožje kazni za zlorabe študentskega dela.