c S

Podizvajalci bodo vložili tožbo proti upravi in nadzornikom Darsa

25.03.2011 08:21 Ljubljana, 24. marca (STA) - Združenje izvajalcev zaključnih del v gradbeništvu bo proti upravi in nadzornemu svetu Družbe za avtoceste v RS (Dars) zaradi nespoštovanja pogodbenih in zakonskih obveznosti vložilo odškodninsko tožbo. Podizvajalcem, ki so za SCT opravljali dela na pomurski avtocesti, je prekipelo, ker še vedno niso dobili plačil, danes poročajo mediji.

Kot sta poročala Radio in TV Slovenija, bo Združenje izvajalcev zaključnih del v gradbeništvu, ki ga vodi Mirko Požar, proti Darsu vložilo tožbo, ker Dars ni storil nič za to, da bi podizvajalci dobili plačilo za svoje delo.

"Dolg znaša 8,5 milijona evrov. Same tožbe, dokler ne bo vložena, ne morem komentirati," je za radio povedal Požar in dodal, da ima Dars vso pravno podlago, da bi poravnal dolg do podizvajalcev.

Stališče Darsa medtem ostaja nespremenjeno. Del, ki so jih že plačali največjemu slovenskemu gradbincu SCT, ki je v postopku prisilne poravnave, ne morejo plačati še enkrat, pojasnjujejo v družbi.

Minister za promet Patrick Vlačič pa je dejal, da je treba vsak primer posebej obravnavati in začeti reševati. "Mislim, da se tu da najti rešitve," je dejal.

Podizvajalci bodo 4. aprila protestirali pred upravo Darsa, nekateri pa ne izključujejo niti možnosti zapore avtocest.