c S

Na SVLR poteka revizija pomurskih razpisov

23.03.2011 13:40 Ljubljana, 23. marca (STA) - Na Službi vlade za lokalno samoupravo in regionalno politiko (SVLR) poteka revizija dveh razpisov, v okviru katerih so lani podjetjem v Pomurju dodelili skupaj 8,4 milijona evrov nepovratnih sredstev za spodbujanje začetnih naložb in ustvarjanje novih delovnih mest, je na srečanju z novinarji potrdila ministrica Duša Trobec Bučan.

Če bodo ugotovljene nepravilnosti, lahko pogodbe s prejemniki sredstev tudi razdrejo, je še potrdila ministrica.

Gre za razpisa v okviru pomurskega zakona, nad katerima je kot vodja projektne vladne pisarne v Pomurju bdel tudi državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Andrej Horvat, s katerim se zaradi očitkov o konfliktu interesov ukvarja tudi komisija za preprečevanje korupcije. Ministrica Tobec Bučanova je Horvatu pooblastilo za vodenje pisarne v začetku marca tudi odvzela, v torek pa ga je na podlagi priporočil protikorupcijske komisije od izvajanja pomurskega zakona umaknil še premier Borut Pahor.

Andrej Horvat je vse očitke že večkrat zanikal.

V okviru lanskih dveh razpisov so sredstva odobrili za 100 projektov v skupni vrednosti 25,6 milijonov evrov, v letu 2010 pa je bilo ustvarjenih 154 delovnih mest, so konec leta objavili na SVLR.

Predvidoma v aprilu bosta v okviru pomurskega zakona objavljena nova razpisa. Za spodbujanje socialnega podjetništva naj bi namenili 300.000 evrov, nov razpis pa bo tudi za začetne naložbe in ustvarjanje delovnih mest, a vrednost razpisa še ni znana, je povedal novi državni sekretar na SVLR Damijan Pavlin.