c S

Pahor in Kavčič o intenzivnejšem sodelovanju vlade in državnega sveta

22.03.2011 08:35 Ljubljana, 21. marca (STA) - Premier Borut Pahor se je na delovnem pogovoru srečal s predsednikom državnega sveta (DS) Blažem Kavčičem. Pogovarjala sta se predvsem o možnostih intenzivnejšega sodelovanja med obema organoma in o izoblikovanih predlogih pri dosedanjem delu državnega sveta na tem področju, so sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Sogovornika s sodelavci sta se strinjala, da je v okviru veljavne ustavnopravne ureditve in ustavno določenih razmerij med državnimi organi ter vejami oblasti mogoče doseči višjo stopnjo medsebojnega sodelovanja, ki bo pripomogla k bolj kakovostnemu delu tako vlade kot DS.

Tako bo premier Pahor ob pomembnih odločitvah o prihodnosti Slovenije in na področju zunanje politike stališča vlade predstavil še državnim svetnikom. Hkrati bo vodstvo DS že v fazi pred dokončnim sprejemom na vladi seznanjeno s predlogi ključnih zakonodajnih rešitev, predvsem v okviru programa prioritet vlade do konca njenega mandata.

Sogovornika sta si enotna, da takšno sodelovanje lahko pripomore pri potrebnem širšem soglasju v družbi glede pomembnih razvojnih izzivov, pred katerimi je trenutno Slovenija.